top of page

Kalevalainen jäsenkorjaus

 

 

DSC03781_edited.JPG

"Jos on luu luiskahtanut, siinä luuta luiskahuta.

Jos jäsen järkähtänyt, siinä jäsentä järkähytä.

Jos on liha liikahtanut, siinä lihaa liikahuta."

 

-Kalevalan 15.lukua mukaillen

 

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha suomalainen kansanparannuskeino, joka on todella hyvä apu esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.

 

Hoito perustuu koko kehon kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Tavoitteena on palauttaa ryhti, kehon asento tasapainoon sekä vapauttaa jäsenten liikkuvuus.

 

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei käytetä "niksautteluja eikä naksautella paikkoja auki", vaan haetaan kroppaa kuntoon venyttävillä otteilla ja kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Käsittelyn kohteena on keho kokonaisvaltaisesti varpaista päähän asti, pehmytkudokset, ranka ja nivelet.

 

Hoidon periaatteena on, ettei hoideta ainoastaan kipukohtaa, vaan pyritään selvittämään myös vaivan alkuperäinen aiheuttaja.

Lisätietoja löytyy jäsenkorjauksen hallinnoija- ja kouluttajatahon Kansanlääkintäseura ry:n kotisivuilta www.kansanlaakintaseura.fi

 

Leena-Mari Heikkinen p. 050 340 7367

Vastaanotto Horisontissa torstaisin, tilaa aika.

 

Olen Leena-Mari Heikkinen, yrittäjä hyvinvointi- ja hevosalalla. Horisontissa vastaanotollani hoidan ihmisiä kalevalaisen jäsenkorjauksen avulla. Tammikuussa aloitan hierojan ammattitutkinnon suorittamisen monimuotokoulutuksena työn ohessa, jatkossa tämän tiimoilta harjoituskäsittelyt ja eri tekniikat tulevat lisäksi palvelutarjontaan.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen lisäksi teen töitä hevoshierojana; toki siinäkin hyödynnän paljon em. tekniikkaa, mobilisaatiota eli liikehoitoa. Hoidan myös koiria. Ratsastustuntien ohjaaminen ja työskentely talleilla tuo hyvää vastapainoa "siistille sisätyölle". Ratsukoiden ohjaamisessa näkökulmani työskentelyyn on luonnollisesti niin ihmisen kuin hevosenkin kehonhallinnassa, tasapainossa, liikkumisen laadussa - ja –ilossa!

Eri osaamisalueet nivoutuvat hyvin sutjakasti yhteen ja itse asiassa kaikki sai aikoinaan alkunsa juuri ratsastustunneilta. Omasta kokemuksesta ja toisia ohjaamaan alkaessani joskus vuosikymmen sitten, huomasin, että jumitukset, puolierot, jopa kiputilat estävät usein sekä ratsastajia että hevosia suorittamasta tehtäviä, vaikka taitoa kyllä löytyisi. Luonteelleni tyypillisesti päätin, että "pittää ruveta tekemään asialle jottain" ja hakeuduin ensi alkuun hevoshierojaopintoihin. Sillä tiellä ollaan. Hoitaminen, auttaminen ja hyvinvoinnin tuottaminen tuntuu omalta jutulta.

Horisontissa on vakituinen vastaanottoni olen tavattavissä torstaisin.

Mottoni: "Tavoitteena tasapaino"

bottom of page